Dirigent

Kees Doevendans (geboren in 1954) werd als zevenjarige jongen lid van jongenskoor Cantasona in Boxtel. Dit was van beslissende invloed op zijn muzikale opleiding en ontwikkeling want sindsdien heeft hij zich vooral toegelegd op koormuziek in het algemeen en katholiek-liturgische muziek in het bijzonder.

Na het gymnasium studeerde hij Schoolmuziek aan het Brabants Conservatorium en in 1987 behaalde hij het doctoraal examen Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht, waarna hij regelmatig meewerkte aan muziekwetenschappelijke projecten en uitvoeringen.

Aan het Brabants Conservatorium volgde Kees daarna de opleiding koordirectie, waarvoor hij in 2002 het diploma behaalde.

Als zanger was hij o.a. lid van het Vocaal Ensemble v/h Brabants Conservatorium, de Boxtelse Cantorij, Vocaal Ensemble ViaLaudae en van 1994 tot 2004 was hij dirigent van Kamerkoor Sirene in Boxtel.

In december 2001 werd Kees dirigent van Het Helmonds Kamerkoor en cursusleider bij de St. Gregoriusvereniging, bisdom ’s-Hertogenbosch.

Ook was hij als docent en coördinator verbonden aan Kunstbalie, het expertisecentrum voor cultuureducatie en amateurkunst in Noord-Brabant. Dit heeft een vervolg gekregen in de Stichting Maestro, waarvan Kees tot 2018 een van de docenten was.

Tussen februari 2014 en mei 2017 leidde hij ook Mannenkoor Zang & Vriendschap in Son en Breugel.

Kees was tot september 2016 dirigent van het Helmonds Kamerkoor en sinds 2009 is hij de vaste dirigent van het gemengd koor in de Sint-Petrusbasiliek van Boxtel.

Begin 2018 werd Kees ook dirigent van Kamerkoor Ratatouille in Boxtel, coacht hij projecten van Vocaal Ensemble Pipelare in Nijmegen en leidt hij iedere 2 maanden de Capella Vesperale in Eindhoven.

Als zanger is hij lid van het semi-professionele kamerkoor Basilius College en zingt hij in het Ariosto Ensemble.

Ook wordt hij regelmatig uitgenodigd voor het leiden van workshops en het geven van coaching.

sep2018

Kees Doevendans