Historie

De Kerstconcerten van 2023 speelden zich af in de 4 kerken die vallen onder de Heilig Hart parochie van Boxtel. BELL en de gemeente Boxtel maakten deze concerten mogelijk zodat iedereen die van mooie Kerstmuziek wilde genieten dit gratis kon beluisteren. In alle 4 de kerken was heel veel belangstelling en we genoten net zoveel van het publiek als dat het publiek van de Ratatouille genoot. We bedanken ook iedereen die zich vrijwillig in heeft gezet om de kerken in Kersttijd zo in te richten dat we met het koor de ruimte hadden om een mooi concert neer te zetten.

Zo’n 30 jaar geleden zongen een aantal collega‚Äôs samen wat liedjes, dat klonk zo goed en was zo gezellig dat ze besloten een koortje op te richten. En dat koortje is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een kamerkoor van 18 leden.
In de loop van de jaren heeft het koor onder leiding van verschillende dirigenten met veel plezier een breed repertoire aan muziek beoefend en uitgevoerd. Met name onder leiding van Monique Joosten, die 19 jaar voor het koor stond, is het koor verder gegroeid in muzikaliteit, samenzang en presentatie.

Eerdere optredens

The Gents en kamerkoor Ratatouille 1 februari 2020

The Gents traden zaterdag 1 februari 2020op in de Sint Petrus basiliek in Boxtel. Kamerkoor Ratatouille mocht tijdens dit concert ook enkele nummers ten gehore brengen.

Deze 2 nummers, die we al tijdens enkele repetities voorbereid hadden, werden onder leiding van Annemieke van de Ven, dirigente van The Gents, tijdens een workshop klaargestoomd voor het optreden.

De uitvoering van de 2 liederen, “Liever” van Wilbert Friedrichs en “Vragen” van Jetse Bremer was naar alle tevredenheid en we mogen dus ook terug kijken op een prachtige zaterdag.

DUBBEL KERST15 november 2019

Dit, in alle opzichten, DUBBEL CONCERT gaan we niet snel vergeten. Dubbel Zes (D6) en kamerkoor Ratatouille samen voor een semi Kerstconcert. Dubbel ook omdat we 2 keer optgetreden hebben. In de Sint Theresia kerk in Lennisheuvel en in de Protestantse Kerk Berlicum-Rosmalen in Berlicum. De samenwerking met Dubbel Zes (D6) was geweldig, wat een goed mannenkoor. Als u meer van hen wilt lezen: www.demannenvandubbelzes.nl

Geluk, je zult het maar hebben 30 november 2018

Onder zeer grote belangstelling gaven we vrijdagavond 30 november 2018 met veel plezier weer een concert in de St. Theresiakerk in Lennisheuvel. We zongen voor het eerst onder leiding van onze nieuwe dirigent Kees Doevendans.

Tijdens dit concert met de titel Geluk…je zult het maar hebben!? reizden we zoals altijd door verschillende muziekstijlen en periodes. We zongen over liefde in brede zin van het woord, die soms lichtvoetig is en je gelukkig maakt, maar ook diepzinnig of onbereikbaar kan zijn. In onze liederen delen we deze verschillende kanten graag met je, meestal a capella. Enkele stukken werden begeleid door de Boxtelse pianiste Lisette Bol. Zij speelde ook nog enkele stukken tussen de blokjes van het concert.